19 juni: Freek ontmoet Hella in De Week van Freek (Haarlem)

Deze avond zet Freek de spotlight op Hella. Niet alleen zijn vrouw, maar ook een enorm kunstzinnige partner in crime die haar talent in dienst van het zijne stelt.

Deze avond, woensdag 19 juni, beginnen ze een gesprek over allerlei uiteenlopende onderwerpen, over haar eigen werk en haar werk voor Freek. Over wat hen in het leven is overkomen en hoe ze daar mee om zijn gegaan. Ietwat spottend zegt Freek: “De vraag is natuurlijk: waarom praten we thuis niet zo openhartig? En dan is het antwoord: omdat er daar geen publiek bij is.” Dan serieuzer: “Het wordt een intieme avond. Verwacht geen dijenkletsers, maar als je iets wilt weten over lang bij elkaar zijn en elkaar toch weer steeds ontmoeten, kom vooral langs.” Met prachtige muzikale omlijsting van harpiste Lavinia Meijer en pianist Feico Deutekom. Na afloop signeren Hella en Freek in de foyer.

Klik hier voor kaarten

Nieuwsbrief over De Week van Freek

Over De Week van Freek:

Op vrijdag 20 juni 1969 speelden Bram Vermeulen en Freek de Jonge in Stadsschouwburg Haarlem hun allereerste avondvullende optreden op een groot podium met hun programma Neerlands Hoop In Bange Dagen. Donderdag 20 juni 2019 is dat precies 50 jaar geleden en viert Freek de Jonge zijn 50-jarig jubileum als podiumkunstenaar.

Dat was voor Jaap Lampe -algemeen directeur Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem- de aanleiding deze grote kunstenaar, die een belangrijk artistiek stempel heeft gedrukt op het Nederlandse cabaret, uit te nodigen voor een uniek eerbetoon. Freek de Jonge krijgt in ‘De Week van Freek’ een week lang carte blanche in Haarlem. Dat aanbod nam Freek met beide handen aan. Het belooft een intensieve, gevarieerde en vrolijke week te worden.